Adidas technológiák

Cipő technológiák

 

Az Adidas cipők 2 nagy csoprtra oszthatóak:
1: Cushion a "normál lábtartású" embereknek azaz akiknek természetesen kifelé dől a lábuk.
2: Control a "befelé dőlő" lábú embereknek, akiknek szükségük van egy alátámasztásra, mely a megfelelő irányba dönti a lábat. Ezért készült a ProModerator, amely egy sűrített anyag és a cipő talp belső, középső részén található.

Fontos! ha valakinek nagyon kifelé dől a lába (o lába van) ne válasszon Controlos cipőt ,azaz amiben ProModerator van, hiszen akkor még jobban kifelé fog dőlni a lába! 
   
   Egyedüli Adaptive TRAXION® maximális tapadást biztosít bármilyen terepen, miközben a gumi konstrukció Continental ™ azt jelenti,  hogy nedves körülmények között a maximális tapadást tudja biztosítani.
   
 

A teljes hosszában elhelyezett polimer lemezek ennek a férfi futócipőnek minden egyes lépésnél kirobbanó energiát biztosítanak. Jól szellőző, speciális hálós felsőrésszel és nagy teljesítményű béléssel a légáteresztő kényelemért. Speciális háló a lábfej elülső részén, egyedien perforált középtalp és nyomott anyagú sarok

  • A láb anatómiájához illeszkedő, formára préselt, rugalmas EVA talpbetét
  • A nagy teljesítményű bélés elvezeti az izzadságot
  • A springblade™ külső talp párnázottságot és kirobbanó energiát biztosít
  • Az ADIWEAR™ külső talp kimagasló tartósságot biztosít.
  Könnyű, légáteresztő szigetelőréteg, amely a bőr közvetlen közelében megtartja a meleget, ugyanakkor párolgás útján elvezetik a hőt és a verejtéket, ezáltal fokozza a komfortérzetet és szárazon tart.
   Rendkívül nagy ütközéstompító anyag, amely a talajra érkezéskor védi a sarkat.
   A cipők lábközép részébe helyezett betét, amely hajlékonyságot és fokozott csavarodási képességet tesz lehetővé a láb első és hátsó része közötti szakaszon, miközben a lábboltozatot stabilan megtámasztja
   A külső talpon lévő stoplik maximális tapadást biztosítanak mindenfajta puha felületen, anélkül, hogy túlzott nyomás- pontokat jelentenének a láb számára.
 

 GORE-TEX-es felsőrész vízálló, mégis átszellőző védelmet biztosít.

 GORE-TEX® a cipő további kényelméhez: vízálló és légáteresztő. Ideális a kimondottan intenzív mozgáshoz.

   A BOOST™ technológia nagyobb energia-visszajuttatást biztosít, mint bármelyik más anyagú párnázottság a futóiparban. Egyesíti a puha kényelmet és az energia-visszatérítést elrugaszkodáskor, így tökéletes futóélményt nyújt.
A BOOST™ párnázottság puhább és több energiát juttat vissza, mint a hagyományos EVA.
A kényelmes eddig azt jelentette: puha. Az energia-visszajuttatás eddig azt jelentette: kemény. A futócipők vagy kényelmesek, vagy gyorsak voltak. Az Energy Boost mindkettőt nyújtja.
Könnyű, légáteresztő és úgy tervezték, hogy a lábadhoz alakuljon. Az Energy Boost kényelmet nyújt, anélkül, hogy hátráltatna.
 

 Rendkívül rugalmas anyag, amely a láb elülső részének párnázott alátámasztását biztosítja, és dinamikus elrugaszkodást tesz lehetővé. 

A cipő elülső részén található a lábujjak alatt, amely segíti az elrugaszkodást, a futás gördülékenységét. Helyezkedhet  a láb elülső részének teljes terjedelmében is. (Fullfore foot Adipréne+)

   A valaha volt legmelegebb termékünk.A Climaheat technológia a jegesmedvék üreges szálú szőrét utánozza, megtartja a meleget, és gyorsabban szárad. Legjobban szigetelő technológiáink (hollowfiber/primaloft) vízálló anyagokkal kombinálva, hogy melegen tartsák a lábat extrém körülmények között is.
   A BOUNCE ™ technológia optimalizálja a energiahatékonyság és a gyaloglás kényelmét.
   
   
   A climachill™ egy forradalmi technológia, amely a verhetetlen légáramlást és nedvességkezelést a zárt anyag kényelmével kombinálja.
   
   A stabil elrugaszkodásért és talajfogásért. A Formotion ® egy egyedi, szabadon mozgó sarokrendszer, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan alkalmazkodj bármilyen felülethez, a lehető legpuhább talajfogást biztosítva.
   A climacool® a felső részen légáteresztő anyagokat, a külső talpon szellőzőcsatornákat használ, így segít elpárologtatni az izzadtságot és alacsonyan tartani a hőmérsékletet a cipődben.
   A kiváló tapadásért bármilyen időben. Egy nagy teljesítményű külső talp, amely jobban tapad a talajhoz, és erőteljesebb elrugaszkodást biztosít. Bármilyen időjárási körülmények 
között maximális kontrolt biztosít.
   
   
   
   
   Az adiWEAR™ egy rendkívül tartós, nyomot nem hagyó gumi, amelyet az adidas sportcipők külső talpán az erős kopásnak kitett felületeken használnak, hogy megakadályozzák a korai elhasználódást és szakadást.
   
   A természetes illeszkedésért és rugalmasságért. Egy könnyű, rugalmas felsőrész, amely összhangban mozog a lábaddal, és amelynek köszönhetően a cipő már az első lépéstől alkalmazkodik. A Techfit a tökéletes, egyéni illeszkedés élményét nyújtja. A futásnak megfelelően mozog, alkalmazkodik a lábhoz, ahogy az megnyúlik és összehúzódik.
   
   A Coolever bélés és háló különleges formája segít elvezetni az izzadtságot és hőt, növelve a teljesítményt és csökkentve a diszkomfort érzést. 
   

 

Ruha technológiák

 

 
 A természetes illeszkedésért és rugalmasságért. Egy könnyű, rugalmas felsőrész, amely összhangban mozog a lábaddal, és amelynek köszönhetően a cipő már az első lépéstől alkalmazkodik. A Techfit a tökéletes, egyéni illeszkedés élményét nyújtja. A futásnak megfelelően mozog, alkalmazkodik a lábhoz, ahogy az megnyúlik és összehúzódik.
 

A legkönnyebb, legjobban elcsomagolható termék, teljesen szélálló, maximálisan légáteresztő és vízálló. Az aktív WINDSTOPPER® borítás kényelmet nyújt a nagyobb teljesítményért magas intenzitású sportmozgás közben.

• Könnyű anyag: hatékonyan engedi távozni a test túltermelt hőjét
• Könnyen elpakolható: használaton kívül könnyen összenyomható  és tárolható
• Vízálló: véd az esőtől, hótól, és gyorsan szárad

   
   A Cocona egy természetes, gyorsan száradó, UV-szűrő textil technológia.
Újrahasznosított kókuszhéj aktivált karbontartalmú részéből. Az anyagok és szálak ígynem fakulnak ki a mosástól vagy a hordástól. Kiválóan teljesít a hűsítő párologtatásban, a testszagkezelésben és az UV-védelemben, plusz anyaghoz szükséges energia és anyagiak ráfordítása nélkül.Se kémiai anyagok, se bőrt irritáló trópusi kezelés.
A Cocona® az aktivált szén pórusainak köszönhető jókora felületen gyorsan párologtat, ahhoz hasonlóan, ahogy saját tested hűti magát.
   Könnyű, lélegző, a bőrrel érintkező anyagok, amelyek elevezetik a hőt és a verejtéket a bőrtől, és lehetővé teszik a levegő keringését a test felszínén ezáltal biztosítva a test optimális hőmérsékletét.
   Könnyű, lélegző, a bőrrel érintkező anyagok, amelyek elevezetik a verejtéket a bőrtől, ezáltal még a legizzasztóbb körülmények között is hűtik és szárazon tartják testedet.
   A kiváló 360°-os aktív szellőzés egyedi érzetet biztosít, innovatívan egyesítve a légáteresztő felsőrészt, a legújabb anyagokat és szerkezeteket, illetve a stratégiailag elhelyezett szellőzőlyukakkal ellátott, szintén légáteresztő külső talpat. Mindez teljes légáramlást biztosít a lábad körül, optimális klímát teremtve a legmelegebb körülmények között is.
   A természetes illeszkedésért és rugalmasságért. Egy könnyű, rugalmas felsőrész, amely összhangban mozog a lábaddal, és amelynek köszönhetően a cipő már az első lépéstől alkalmazkodik. A Techfit a tökéletes, egyéni illeszkedés élményét nyújtja. A futásnak megfelelően mozog, alkalmazkodik a lábhoz, ahogy az megnyúlik és összehúzódik.
   
   
   Könnyű, légáteresztő anyagok, amelyek szél-, és vízállók, miközben párolgás útján elvezetik a hőt és a verejtéket, hogy a legzordabb időben is komfortosan és szárazon érezd magad.
   A ForMotion ruházat tervezése során a mozgást és a ruházat viselkedését háromdimenziós modellek alkalmazásával elemezték, hogy a ruházat a sportoló testével természetes összhangban mozogjon. A speciálisan sportruházathoz kifejlesztett anyagok rendkívül rugalmas zónákat is magukban foglalnak, amelyek lehetővé teszik, hogy a ruhadarab a legintenzívebb mozgás során is természetes összhangban mozogjon a sportoló testével.
   A climawarm egy könnyű, légáteresztő szigetelés, amely sűrűn szőtt  műanyag szálaival a bőrhöz közel tartja a meleget, így hidegben is melegben maradsz, és kényelmesen érzed magad. Noha ezek a szálak elég sűrűek ahhoz, hogy megtartsák a levegőt, ahhoz elég távol vannak egymástól, hogy a meleget elvonó izzadságot elpárologtassák.
   
   A ClimaHeat szigetelés üreges belsejű szálakat használ, amit a természetes szőrme inspirált, hogy több hőt tartson meg és könnyebben kiszáradjon a ruha.