Nike technológiák

 

   Air: RUGALMAS URETÁN-FÓLIAKAPSZULA NAGY NYOMÁSÚ GÁZZAL FELTÖLTVE.
A KÖZÉPTALPBAN TALÁLHATÓ. ÜTKÖZÉSKOR ÖSSZENYOMÓDVA CSÖKKENTI AZ ÜTKÖZÉS EREJÉT, MAJD VISSZANYERI FORMÁJÁT.
  Clima-fit: Ez az anyag egy speciális mikro-rost rétegekből áll, és rendelkezik egy optimális egyensúllyal, légáteresztő és védelmet nyújt az enyhe szél és a víz ellen. Ez köszönhető a mikroszálas szerkezetű anyagnak, amely nagyon könnyű, vízálló, célja, hogy segítse a mozgást, és légáteresztő.
  Dri-fit: Exkluzív anyagból lett kialakítva, hogy eltávolítsa a nedvességet a test felületéről, egy egyedülálló kombinációból áll, víztaszító (hidrofób), és nedvszívó (hidrofil) rétegekből. Nedvesség, amely képeződik a test felszínén, gyorsan halad át az első rétegen. Ez a réteg nem szívja magába a nedvességet. Ehelyett bejut a második rétegbe, amely szétszórja a nedvességet, és a terjedést követően elpárolog. Emellett rugalmas és tartós anyagból készült, és teljes mértékben légáteresztő.
 

Storm-fit: Anyaga teljes méretékben széláteresztő, és vízálló. Védi a sportolót akár a legextrémebb körülmények között.
Therma-fit: Ez a technológia védelmet nyújt a hideg és a szél ellen. Köszönhető különleges szerkezetének, amely összegyűjti a felmelegedett levegőt, melyet a szervezet, a test kibocsájt. Kis tömegű, valamint jó légáteresztő, remek választás a hideg napokra. 

  Flyknit: A felső részük szőtt anyagból készült, így alkalmazkodik a láb formájához, stabilan fogja a lábfejet, varrás nélküli, könnyű kialakítása miatt pedig kényelmet varázsol. Ezt a technológiát futók által tesztelték, minden körülmény között megállta a helyét. 
  Nike Pro Thermal: Ezt a technológiát úgy tervezeték, hogy megtartsa a test hőmérsékletét a hideg időben. Ezek a ruhák fokozottan testhezállóak, aláöltözetnek tökéletessen megfelel, hűvösebb idő esetén. Kiválóan elvezetik az izzadságot. 
  Nike Pro Compression:  Az anyagnak köszönhetően felszívja a test verejtékét, majd elpárologtatja, így kellemes száraz érzetet nyújt, és könnyebb benne mozogni.
   Nike Pro Cool
  Nike Combat: Ezt a technológát úgy alkották meg, hogy a ruhák ne tartalmazzanak felesleges adalékanyagot, így könnyű és tartós védelmet nyújt. 
  Nike Dri-fit Body Mapping: Ez a technológia lehetővé teszi, hogy kellemesen száraz maradjon. Azokon ahol a legtöbb verejték képződik, különleges szellőző nyilásokkal látták el. A Dri-fit szövet biztosítjah, hogy a bőr nedvességtől mentes legyen, és segít elpárologtatni azt.
  Nike Dri-fit UV: Ezt a ruhatechnológiát úgy alkották meg, hogy a mikroszálas poliészter anyag elvezesse a nedvességet a bőrről, majd elpárologtassa, így a sportoló száraz és kényelmes viseletet kap, valamint megvédi a testet az UV sugárzástól.
  Nike Free: A talpa rugalmas kialakítású, felső részén légző rovátkák vannak. Gyaloglás során megtartja az akupresszúrás pontokat, és ezzel megtartja az egyendúlyt. Négy féle Free technológia van, Free 1.0,  3.0, 4.0, 5.0. Minnél kisebb a szám, annál vékonyabb a talp része és a cipő sarok közötti különbség. 
  Nike Plus: A Nike Plus technológiával nyomon követheti a saját sportteljesítményét. Elég egy kis szenzor a cipőbe, amelyet összehangolhat egy iPod-dal, vagy egy iPhone-nal. A futás során ezzel a kis eszközzel megtudhatja mekkora sebességgel haladt, mekkora távot tett meg. Miután végzett az edzéssel megjelenítheti a képernyőn, de akár számítógéphez is csatlakoztathatja. 
  Nike Pro: A sportolóknak fejlesztették ki, ezt egy ugy nevezett aláöltözet, melyet a mez vagy edző ruha alá tudnak felvenni, hűvösebb idő esetén. Kényelmesebb, valamint melegebb ruházatot biztosít. Abból áll, hogy a test hőközpontjainál hálós szellőzőbetétekkel látták el.
  Nike Shox: Ennek a technológiánek a fő célja a maximális tartás és stabilitás. A különleges talpkivitel, az alternetív párnázottság stabil támaszt nyújt az egész testnek, főleg a lábaknak. A beépített oszlopok segítségével a mozgási energiát adja vissza, valamint csillapítja az ütközést, mely a talaj és a sarok között jön létre. 
  Nike Zoom Air: A sűrített levegő segítségével kifeszített szálak segítségével csillapítják az ütközést, így nagyobb stíbilitás jön létre, és rugalmasabb talpat eredményez. 
   Nike swim
  Dri-Fit Knit: Különböző sűrűségű szövéssel készített anyag, amely puha és könnyed érzetet biztosít viselője számára. Kiválló szellőzéssel bír, ez a nyitott anyagszerkezetnek köszönhető. 
  Dri-Fit Touch: Speciális anyagból készült ruha, amely könnyű, anyagszerkezete miatt jól szellőzik, így remek viselet a melegben. Mivel kiválló légáteresztő anyagból készült, hűsíti a testet.
 

Dri-Fit Wool: Gyapjú és poliészter kombinációjának köszönhetően biztosítja a jól szellőzést, a mozgásszabadságot. Mivel kevert anyagból készült elvezeti a verejtéket, és gyors száradást biztosít.

  Nike Sphere: A szövet belső részén háromdimenziós szerkezetű kialakítást készítettek el, ez pedig légréteget hoz létre az anyag és a bőr felszíne között. A mozgás közben termelt hőt az anyag összetétele miatt megtartja a hőt. 
  Nike Sphere Dry: Három-dimenziós anyagszerkezete miatt csökkenti a tapadást a testen. Mikroszálas kialakítása van, így elvezeti a verejtéket a bőrről, így száraz érzetet nyújt. A bőr és az anyag között létrejön egy légpárna, így a sportoló maga teremti meg a mikroklímát.
   Nike Sphere Cool: Három-dimenziós technológia, a ruha és a bőr között létrejön egy léréteg, így segít elpárologtatni a verejtéket, és ez egy természetes módja a hűtésnek.
   Nike Sphere Thermal: A három dimenziós anyagösszetételnek köszönhetően, a test és a ruha között létrejön egy légbuborék, amelyet a sportoló melegít fel a test hőjével, így biztosítja a szigetelést. 
   Nike Pro Hyperwarm: Aláöltözetként funkcionálnak, könnyed és rugalmas anyagból készültek. Fő funkciója, hogy az izzadságot elvezessék, és segítsen az elpárolgatásban.
   Nike Pro Hypercool: Fő funciója a test verejtékének elvezetése, az anyagon lévő szellőzőnyílások pedig segítenek a gyors elpárolgásban, ezért kényelmes és száraz érzetet biztosít viselője számára.